جمعه 20 مهر 1403 08:52
photograph momaiez
nima Chekhov
کتاب های پیشنهادی
تازه های نشر
تندیس فردوسی در دانشگاه آکسفورد رونمایی شد چاپ

تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر نامدار ایرانی 18 اردیبهشت ماه همزمان با هزارمین سال پایان سرودن شاهنامه و در آستانه روز بزرگداشت فردوسی، در دانشگاه آکسفورد انگلیس نصب و رونمایی شد.

به گزارش نوآوری به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسم رونمایی این تندیس، رسول موحدیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن، علی محمد حلمی رایزن فرهنگی ایران در بریتانیا، سِر نیل چالمرز رئیس دانشکده وادهام، فیروزه عبدالاوا، هرزیگ از اساتید زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد، ملویل از محققان و فردوسی‌شناسان دانشگاه کمبریج و جمع دیگری از شخصیت های علمی و دانشگاهی و علاقه‌مندان به فرهنگ ایران و زبان و ادبیات فارسی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، علی محمد حلمی، رایزن فرهنگی سفارت ایران در لندن گفت: شاهنامه حکیم فردوسی یکی از شاهکارهای زبان و ادبیات فارسی است که بر روی ادبیات و آثار ادبی پس از خود نیز برای قرن ها تاثیرگذار بوده است.
وی افزود: تندیس فردوسی هدیه‌ای از سوی مردم ایران به دانشکده وادهام آکسفورد برای تجلیل از تلاش تمام افرادی است که با یکدیگر تعامل همراه با احترام و درک متقابل دارند.
حلمی گفت: فردوسی به طور قطع یکی از بانفوذترین شخصیت های ادبی و فرهنگی ایران زمین به حساب می‌آید. بدون استثنا تمام آثار ادبی ایرانی‌ها از سبک و روش شاهنامه فردوسی الهام گرفته‌اند اما هیچ یک تنوانسته‌اند شهرت و محبوبیت فردوسی را بدست آورند.
رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به نقش فردوسی در ترویج زبان و ادبیات فارسی گفت: فردوسی فرهنگ‌ها و سنن ایرانی را دوباره زنده کرد.
وی ادامه داد: ایرانی‌ها فردوسی را بزرگ‌ترین شاعر خود می‌دانند و هم اکنون پس از گذشت هزار سال، مردم هنوز شاهنامه را می‌خوانند و به ابیات آن گوش فرا می‌دهند.
حلمی گفت: شاهکار فردوسی آن قدر با ارزش است که بعد از گذشت هزار سال از زمان سرودن آن هنوز به راحتی برای فارسی‌زبانان قابل فهم و درک است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس پس از پرده‌برداری از تندیس حکیم ابوالقاسم فردوسی طی سخنانی ابراز امیدواری کرد که آرمان‌های فردوسی پلی بین ملت‌ها برای ارتقای درک متقابل باشد.
موحدیان نصب تندیس فردوسی را در دانشگاه آکسفورد همزمان با هزارمین سال پایان سرودن شاهنامه و در آستانه برگزاری روز بزرگداشت فردوسی در داخل و خارج ایران به فال نیک گرفت و گفت: تجلیل از حکیم شعر فارسی در واقع تجلیل نسل‌ها از چهره‌های ماندگار و آرمان‌خواهی که به همه بشریت تعلق دارند، است.
وی اقدام دانشگاه آکسفورد در تجلیل از فردوسی را در راستای حفظ و ارتقای دستاوردها و آرمان‌های معنوی و بشری دانست و شاهنامه اثر جاودان فردوسی را که توسط همه ملل فارسی زبان مورد تکریم قرار می گیرد، بخشی از مشارکت درخشان زبان و ادب فارسی در غنای فرهنگ و ادبیات جهان توصیف کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: امیدوارم آرمان‌های فردوسی پلی بین ملت‌های ما برای ارتقای درک متقابل باشد و انگیزه‌ای فراهم کند تا محققان دانشگاه آکسفورد و همتایان ایرانی آنان بتوانند همکاری‌های ادبی و علمی جدی‌تری داشته باشند.
سر نیل چالمرز رئیس دانشکده وادهام آکسفورد نیز طی سخنانی ضمن تجلیل از مقام فردوسی گفت: فردوسی شاعری بزرگ و شناخته شده برای همه جهان است و شاهنامه وی علاوه بر اثری ادبی، دارای جنبه‌های فراوان اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، تاریخی و حماسی است و طی هزار سال گذشته نقش مهمی در زندگی مردم ایران و دیگر فارسی‌زبانان داشته است.
فیروزه عبدالاوا و هرزیگ دو تن از اساتید دانشگاه آکسفورد و از فردوسی‌شناسان این دانشگاه نیز طی سخنانی از فرهنگ و ادب ایران زمین به ویژه شخصیت فرودسی و شاهنامه وی تجلیل کردند و ابراز امیدواری نمودندکه نصب تندیس فردوسی در دانشکده وادهام زمینه‌ساز گسترش ارتباطات فرهنگی و دانشگاهی دو کشور شود.
تندیس فردوسی به سفارش رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن و توسط مهران قهاری هنرمند ایرانی مقیم انگلیس ساخته شده و با همکاری مسئولان دانشکده وادهام دانشگاه آکسفورد به صورت دائمی در محل کتابخانه فردوسی این دانشکده نصب شده است.


یادداشت های بازدیدکنندگان
نام شما / ایمیل شما

ورود و خروج
نام کاربری

کلمه عبور

مرا به ياد داشته باش
فراموش کردن کلمه عبور
ثبت نام نكرده ايد؟ عضویت
پــیـونــد ها
مجمع ناشران الکترونیک
کتابخانه‌ی امید ایران
کتابخانه‌ الکترونیکی ‌نسیم‌ رضوان
کتاب همراه
شرکت انتشارات ویژه نشر
کتاب کودک
خرید کتاب ارشاد
خبرگزاری کتاب ايران
خانه كتاب
جایزه ادبی ایران
پایگاه‌دریافت‌کتب‌الکترونیکی
پارس بوک
این روشنای نزدیک
آی کتاب
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه دانشکده پزشکی شیراز
کتابخانه الکترونیکی ویکیو
آی آی کتاب
آدینه بوک
نشر کارنگ

sokhangostar All Rights reserved 2007

 info@sokhangostar.com