مثلا بسياري از كتابهاي تحليلي و علمي و پژوهشي با شمارگان بسيار كم و فروش اندك مواجه هستند؛ در حالي كه بسياري از فالنامهها كه كمترين ارزش ادبي نيز ندارند، به گستردگي و در شمارگان بالا، سالانه در چند نوبت منتشر ميشوند. اين از يك سو نشان از رويكرد گسترده مردم به ديوان حافظ است كه خود خبري ناگوار نيست، اما مقايسه اين دو عرصه و تفاوت بسيار فاحش بين اين 2 مقوله، از يك گرفتاري فرهنگي خبر ميدهد كه مشكل جامعه ماست.
وي با استقبال از به كارگيري امكانات دنياي مدرن و دستاوردهاي امروز در عرصههاي پژوهشي نظير حافظشناسي ميگويد: در حال حاضر نيز با همكاري مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در حال توليد دانشنامه الكترونيكي حافظ هستيم و چندسالي است اين كار آغاز شده است. در اين دانشنامه، بسياري از اطلاعات مربوط به حافظ وجود دارد؛ اين اطلاعات عبارتند از: كتابشناسي، مقالهشناسي، راهنماي موضوعي حافظپژوهي، ترجمههاي مختلف، چندين شرح و قرائتهاي صوتي با صداهاي ماندگار كه در آينده نزديك به بازار عرضه ميشود و اميدواريم رضايت علاقهمندان را فراهم كند، زيرا هم مخاطبان عمومي و هم حافظپژوهان را در آن مد نظر قرار دادهايم.
دكتر حسنلي با استقبال از حضور هنرمندان كه در زمينه توليد متون نمايشي و سينمايي فعاليت ميكنند درخصوص زندگي حافظ ميگويد: سالهاست در اين زمينه اعلام آمادگي مكرر كردهايم و علاقهمنديم، حافظ به شايستهترين شكل ممكن در محيطهاي فرهنگي و اجتماعي و در فضاي خانوادهها حضور پيدا كند و حتما ابزار جديد هنري ميتواند بخش مهمي از اين مسووليت را عهدهدار شود، لذا از هر طرحي در توليد آثار تلويزيوني، سينمايي و نمايشي استقبال ميكنيم