جمعه 7 ارديبهشت 1403 02:15
photograph momaiez
nima Chekhov
کتاب های پیشنهادی
تازه های نشر
خلق کتاب‌های سه بعدی برای کودکان نابینا توسط دانشگاه کلرادو چاپ

Image

کتاب های مصور برای اغلب کودکان دروازه ورود به جهان ادبی-تخیلی است اما اگر قادر به دیدن نباشند چه باید کرد؟

به گزارش خیرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از ناین نیوز، مدی استالمن که 12 سال مشکل بینایی دارد می‌گوید: به نظر من اگر نتوانید تصاویر کتاب را ببینید انگار چیزی را گم کرده‌اید.

به همین دلیل، تیم تحقیقاتی در دانشگاه کلرادو به رهبری دکتر «تام یِه»/Tom Yeh کتاب‌های لمسی برای کودکان طراحی کرده و قصد دارند با کمک جنبه‌های رو به رشد فناوری چاپ 3 بعدی برای کودکان نابینا کتاب‌های تصویری برجسته تولید کنند.

«یه» می‌گوید : تصور کنید تمام کتاب ها آن چنان برای شما قابل دسترس و لمس پذیر باشند که بتوانید از میان آنها هر کدام را که بخواهید انتخاب کنید.

اولین کتاب سه بعدی که دکتر یِه تهیه کرد؛ رمانی کلاسیک به اسم «شب بخیر ماه» اثر «مارگارت وایز‌براون» بود.

به گفته یِه ، هدف نهایی آنها خلق محصولی است که به والدین اجازه می‌دهد تا از کتابهای معمولی عکس گرفته و سپس با استفاده از یک پرینتر سه بعدی آنها را به کتب لمسی تبدیل کنند. وی ادامه می‌دهد: البته اجرایی کردن این پروژه سخت‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید!

یِه برای انجام این پروژه از کمک‌های مرکز کودکان نابینای دنور بهره‌مند می‌شود.

«جی‌سی‌گریلی»موسس و معلم مرکز می‌گوید: این امر به حافظه لمسی آنها جهت فهم داستان کمک می‌کند و این کار در واقع جبران کننده برداشت‌هایی است که کودکان سالم به صورت بصری انجام می‌دهند.

«یه» امیدوار است که در آینده‌ای نزدیک پرینترهای 3 بعدی در دسترس عموم مردم قرار گرفته تا  پروژه‌هایی را تهیه کند که از طریق آنها تمامی والدین مانند «نیکول پمبرتون» بتوانند کتابهای کودکانه را برای فرزندان نابینای خود تهیه نمایند.

پمبرتن نیز معتقد است: اگر بتوانیم کتابهایی را در اختیار فرزندانمان قرار دهیم که لذت لمس کردن آنها بیشتر از ورق زدن صرف باشد، قطعا علاقه آنها به خواندن بیشتر خواهد شد.

یکی از فارغ التحصیلان مرکز که به خاطر مشکل بینایی‌اش همواره از دسترسی به کتابهای تصویری محروم بود درباره کتاب «شب به خیر ماه» می‌گوید: به نظرم، نمونه های اولیه چاپ شده صفحات کتاب بسیار مفید هستند.

«یه» می داند که وی و تیم تحقیقاتی‌اش ، مسیر دشوار و طولانی را پیش رو دارنداما باور دارد که این پروژه انقلابی را در نحوه خوانش کودکان نابینا ایجاد خواهد کرد و به همین خاطر می‌گوید: امیدوارم تا 5 سال دیگر بتوانیم این پروژه را عملی کنیم.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)


یادداشت های بازدیدکنندگان
نام شما / ایمیل شما

ورود و خروج
نام کاربری

کلمه عبور

مرا به ياد داشته باش
فراموش کردن کلمه عبور
ثبت نام نكرده ايد؟ عضویت
پــیـونــد ها
مجمع ناشران الکترونیک
کتابخانه‌ی امید ایران
کتابخانه‌ الکترونیکی ‌نسیم‌ رضوان
کتاب همراه
شرکت انتشارات ویژه نشر
کتاب کودک
خرید کتاب ارشاد
خبرگزاری کتاب ايران
خانه كتاب
جایزه ادبی ایران
پایگاه‌دریافت‌کتب‌الکترونیکی
پارس بوک
این روشنای نزدیک
آی کتاب
کتابخانه مجازی ایران
کتابخانه دانشکده پزشکی شیراز
کتابخانه الکترونیکی ویکیو
آی آی کتاب
آدینه بوک
نشر کارنگ

sokhangostar All Rights reserved 2007

 info@sokhangostar.com