|
دوشنبه 23 مهر 1403 10:03 |
|
|
|
|
|
جایزه ادبی جلال آلاحمد چیست |
|
مراسم پایانی دوره دوم جایزه ادبی «جلال آلاحمد» دوشنبه دوم آذر از ساعت15 تا 17 در تالار وحدت تهران برگزار مي شود.
هرسال، همزمان با سالروز تولد جلال آلاحمد، نویسنده معاصر، جایزهای به نام او با هدف «ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی» برای تقدیر از پدیدآورندگان آثاری که برجسته، بدیع و پیشرو باشند، اهدا میشود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- جایزه ادبی جلال آل احمد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1385 بنیان نهاده شد و مراسم آن هرسال دوم آذر ماه همزمان با سالروز ولادت این نویسنده توانا و صاحب سبک برگزار میشود. هدف از اهدای این جایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته بدیع و پیشرو است و ضوابط آن در راستای تولید فکر ادبی هنری اسلامگرا و تقویت روحیه اتنقادی علمی نسبت به ترجمههای موجود ادبی و هنری است.
در این جایزه، کتابهایی بررسی و داوری میشوند که برای نخستین بار در سال پیشین به طبع رسیدهاند. محورهای مورد ارزیابی هیات داوران عبارتند از «داستان بلند»، «داستان کوتاه»، «نقد ادبی»، «مستندنگاری» و «تاریخنگاری».
ارزش جوایز نفرات اول هريك از رشتههای این طرح، نشان ادبی جلال آل احمد به علاوه 110 سکه بهار آزادی است.
نخستین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، دوم آذر 1387 در تالار وحدت تهران با حضور وزيرفرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس کمسیون فرهنگی مجلس و جمعی از اهالی فرهنگ و قلم برگزار شد. نخستين دوره از جایزه جلال برگزیدهای نداشت و تنها از چند اثر به عنوان «آثار شایسته» تقدیر شد.
در این دوره از مجموع آثار منتشر شده در سالهای 1385 و 1386، بالغ بر 3517 عنوان کتاب مورد ارزیابی قرار گرفتند. از این میان 3441 عنوان که امتیاز لازم را برای راهیابی به مرحله دوم کسب نکردند در مرحله اول حذف و بقيه، یعنی 76 عنوان به مرحله دوم راه یافتند که از میان آثار یاد شده، پس از ارزیابی هر اثر توسط دو نفر از داوران، در مجموع 5 عنوان کتاب که توسط داور سوم نیز مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند، شایسته تقدیر شناخته شدند.
در سال گذشته و در حوزه داستان دو اثر به طور مشترک شایسته تقدیر شناخته شدند؛ مجموعه داستان کوتاه «اژدهاکشان» اثر یوسف علیخانی از نشر نگاه و داستان بلند «قاعده بازی» اثر فیروز زنوزی جلالی از نشر علم.
در حوزه نقد ادبی، دو اثر به طور مشترک شایسته تقدیر شناخته شدند. «آیین آیینه» اثر حسینعلی قبادی با همکاری محمد بیرانوندی از انتشارات دانشگاه تربیت مدرس و «از اسطوره تا حماسه» کاری از سجاد آیدنلو از انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.
در حوزه تاریخنگاری و مستندنگاری نیز کتاب «سازمان مجاهدین خلق، پیدایی تا فرجام» به کوشش جمعی از پژوهشگران موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی شایسته تقدیر شناخته شد.
به شایستگان تقدیر نخستین دوره لوح تقدیر، تندیس، نشان ادبی جایزه و 25 سکه بهار آزادی اهدا شد.
مراسم پایانی دوره دوم جایزه ادبی «جلال آلاحمد» دوشنبه دوم آذر،از ساعت 15 تا 17 در تالار وحدت تهران برگزار شده و برگزیدگان خود را خواهد شناخت.
دبیرخانه دومين جايزه ادبي جلال آلاحمد، 12 كتاب راهيافته به مرحله دوم داوريهاي اين جايزه را در بخش تاريخ و مستندنگاري معرفي كرده است. به نقل از دبيرخانه جايزه جلال، عنوان اين 12 كتاب عبارتند از: «دا» (خاطرات سیدهزهرا حسینی از مقاومت در خرمشهر) مصاحبه و تدوین سیدهاعظم حسینی (سوره مهر) «پان ترکيسم و ایران» از کاوه بیات(پردیس دانش) «مشروطه ناکام» نوشته مهدی رهبری (کویر) «ظهور و سقوط خاندان تنگستانی» تاليف سیدقاسم یاحسینی(سوره مهر) «حزب توده، از شکلگیری تا فروپاشی» با تلاش جمعی از پژوهشگران(موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی) «سه حزب» از مظفر شاهدی (موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی) «فرهنگ و تمدن اسلامی در ماوراءالنهر» نوشته مهدی رهبری (پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی) «بررسی تاریخی، سیاسی و اجتماعی اسناد بندرعباس» (1321 ـ 1226 هـ. ش) كار مشترك حسن حبیبی و محمدباقر وثوقی(بنیاد ایرانشناسی) «گزیده مقالات و اخبار روزنامههای مهم درباره خلیج فارس (1320 ـ 1253 هـ. ش)» نوشته امیرهوشنگ انوری(بنیاد ایرانشناسی) «اطلس شیعه» اثر رسول جعفریان(سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح) «تصویب قطعنامه 598، زمینههای سیاسی و نظامی» از علیرضا لطفزادگان(مرکزاسناد دفاع مقدس) «جنگ محدود ایران و آمریکا در خلیج فارس» تاليف مهدی انصاری و محمودیزدانفام(مرکز اسناد دفاع مقدس).
|
|
|
|
|
sokhangostar
All Rights reserved 2007
info@sokhangostar.com
|