نامههاي لرد بايرون در حراجي ساتبي نيويورك |
|
چند نامه تازه كشف شده از لرد بايرون، شاعر رمانتيك انگليسي كه پيش از اين منتشر نشده است، در حراجي ساتبي عرضه ميشود.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روزنامه گاردين، اين نامهها از سوي لرد بايرون درباره كسي كه او دلباختهاش بود، نوشته شده است.
اين نامهها كه توسط بايرون براي يك كشيش فرستاده ميشد و در آنها او از داستان عشق خود به اين زن سخن ميگفت، در سال 1885 به وسيله نخستوزير وقت «ايرل روزبري» خريداري شده بود و از آن پس در خانواده او نگهداري ميشد.
اين نامهها از سوي ديگر نشان دهنده رابطه عميق عاطفي بين لرد بايرون و اين كشيش است. ارائه اين نامهها كه پيش از اين در جايي منتشر نشده در سالهاي اخير كم سابقه بوده است.
لرد بایرون كه از شاعران نوگرای ادبیات جهانی است، در انگلیس همپاي «سر والتر اسكات» و «توماس مور» محسوب ميشود. در اشعار او احساسات آزادیخواهانه و درد و رنج جهان و سرنوشت انسان با هم ادغام میشوند.
لردبایرون از سال 1816 به شوق رسيدن به آزادي و انقلاب، انگلیس را ترك كرد. او میخواست مرگش قهرمانانه باشد. فضاي ادبي آن روزگاران انگليس با نظرات و سبك اشعار بايرون چندان تناسبي نداشت و بسياري او را نفي ميكردند، اما فرانسویها بایرون را در كنار «ولتر» و «روسو» قرار دادند. «لامارتین» و «ویكتورهوگو»، مجذوب او شدند و او را با «شاتوبریان» قابل مقایسه میدانستند. آلمانیها نيز بایرون را به اندازه «شكسپیر» مهم شمردند و در روسیه نيز «پوشكین» و «لرمانتف» را «بایرونهای روس» ناميدند. بايرون در سال 1788 به دنيا آمد و در زمان مرگ 44 سال داشت.
|