دانشجوي حوزه چاپ، مقواي قابل بازيافت اختراع كرد |
|
يك دانشجوي حوزه چاپ، موفق شد مقواي قابل بازيافت اختراع كند. اين مقوا با نام «متالايز»، علاوه بر سازگاري با طبيعت، موجب صرفهجويي 46 درصدي در مصرف كاغذ و كاهش قيمت مقوا در بازار كاغذ ميشود.
عليرضا تقينژاد، دانشجوي سال چهارم رشته چاپ، مخترع مقواي قابل بازيافت موسوم به «متالايز» است. وي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره ويژگيهاي اين مقوا گفت: مواد اوليه اين مقوا را مقواي درجه 3 تشكيل ميدهد. اين ماده با پرداختها و عمليات شيميايي مختلف به مقواي درجه يك استاندارد تبديل ميشود.
وي ادامه داد: اغلب مقواها، همراه با سلفون توليد ميشوند كه به دليل استفاده از لايه سلفون، قابل بازيافت نيستند، اما مراحل ساخت و توليد اين مقوا متفاوتتر از ديگر نمونههاست.
تقينژاد با بيان اينكه استفاده از مقواي درجه سه داخلي ميتواند پاسخگوي اين فناوري باشد، اظهار داشت: اغلب مقواهاي مصرفي در كشور وارداتي است و قيمت بالايي نسبت به مقواي جديد دارند، استفاده از اين فناوري براي صنف نيز كارآمد و مفيد است.
وي تنظيم ميزان ضخامت اين مقوا را يكي ديگر از ويژگيهاي آن معرفي كرد و گفت: از مقواهاي وارداتي براي تهيه جلد كتاب و اجناس لوكس استفاده ميشود كه صنعتگران ميتوانند با اين مقواي قابل بازيافت، ضخامت آن را متناسب با نوع كار تغيير دهند.
تقينژاد با اشاره به صرف مدت زمان شش ماهه براي اين كار، افزود: براي رسيدن به اين فناوري، تاكنون از مخلوطها و تركيبهاي مختلفي استفاده شده كه بر حسب هر يك از آنان،درجه حرارت، روش كار، نوع مواد و ... متفاوت بوده است.
وي همچنين درباره لزوم سرمايه گذاري بر اين فناوري گفت: استانداردها، شيوههاي توليد، همچنين منافع و ضررهاي توليد اين مقوا به صورت طرح نگارش شده و براي افرادي كه تمايل به سرمايهگذاري دارند، ارسال خواهد شد.
|