يك حرفه پرسود ؛ جمعآوري كتابهاي ناياب و قديمي |
|
فعاليت پرسود جمعآوري و فروش كتابهاي قديمي و ناياب در آمريكا و اروپا سالهاست كه به عنوان حرفهاي پرسر و صدا و هيجانانگيز رواج دارد.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از اكتواليته، در ميان حرفههاي مختلفي كه مربوط به بازار كتاب ميشود، جمعآوري كتابهاي ناياب و قديمي از حرفههاي درآمدزا براي كساني است كه در اين زمينه فعاليت ميكنند. «لارا مينور» يكي از كساني است كه به اين حرفه اشتغال دارد و در لاسوگاس مسئول كتابفروشي كتابهاي ناياب «باومن» است. به باور او حفظ و نگهداري كتابهاي ناياب و باارزش براي انتقال به نسلهاي آينده از اهميت ويژهاي برخوردار است.
در مغازه كتابهاي ناياب «باومن» ميتوانيم نسخه اصلي رمان «كازينو» از «يان فلمينگ» را پيدا كنيم كه ارزش آن بيش از 43.000 دلار برآورد شده است. حقيقت امر روشن است: چاپ نخست يك رمان در تيراژ محدود صورت ميگرفت و وجود نسخهاي از اين چاپ موجب ارزشمند شدن چاپ نخست يك اثر ميشود و حتي باعث ميشود تا ترجمههاي آن نيز به همان اندازه باارزش شوند. براي مثال، هري پاتر ابتدا در تنها 600 نسخه توسط بلومزبري به چاپ رسيد. بنابراين به طور منطقي ارزش كنوني آن در حال حاضر بايد به اندازه ميزان ناياب بودن آن بالا باشد. به نظر «وزلي بگ» مدير چاپ كتاب در تورنتو، تيراژ كتاب مهمترين عامل مؤثر در اين امر است. قضيهاي كه به نظر ميرسد در انگلستان و آمريكا مشابه است ولي در واقع در آمريكا از اهميت كمتري برخوردار است. او در گفتگو با يك روزنامه كانادايي ميگويد: «هر آنچه را دوست داريد جمعآوري كنيد، چون كه براي شما خيلي باارزش خواهد شد.»
اما در اين بازار همواره بايد از سودجوياني كه به دنبال حقهبازي هستند برحذر بود. براي خريد كتابهايي از اين دست هميشه با يك مشاور حرفهاي مشورت كنيد.
|